Software voor Plaats­beschrijvingen

Digitaliseer je plaatsbeschrijvingen met de software van PB Plus. We maken het voor alle partijen gemakkelijker om de plaatsbeschrijving op te nemen, te finaliseren, met opmerkingen aan te vullen, en te tekenen. De plaatsbeschrijvingen gebeuren een stuk sneller: binnen de software zijn er tal van functies die jou heel wat handmatig en administratief werk uit handen nemen. Je wint er een hoop tijd mee en blijft gespaard van miserie achteraf. Meer weten? Bekijk hiernaast een selectie van de belangrijkste functies.
Weergave van software voor plaatsbeschrijvingen op iPad, laptop en desktop

Een plan voor alle vastgoed professionals

PB Plus is enerzijds een digitale tool voor plaatsbeschrijvingen en anderzijds een gemotiveerd team van expert-plaatsbeschrijvers om u in Vlaanderen helemaal te kunnen ontzorgen. We zijn ervaren binnen alle marktsegmenten van plaatsbeschrijvingen.

Ook voor persoonlijke ondersteuning, implementaties, en trainingen bij de software kan je op ons rekenen. We werken helemaal op maat, gericht op jouw wensen en bedrijfsprocessen.

PB-Plus
 • Wat staat er in een plaatsbeschrijving bij aanvang huur?

  In een plaatsbeschrijving bij aanvang huur wordt de staat van het onroerend goed schriftelijk vastgelegd in dewelke de huurder het ontvangt en terug aan de eigenaar dient aan te bieden bij het einde van de huurovereenkomst, uitzondering gemaakt voor de schade welke te wijten zou zijn aan slijtage of aan overmacht.
 • Is een plaatsbeschrijving bij verkoop nodig?

  De plaatsbeschrijving bij verkoop is een gedetailleerde beschrijving van de staat waarin een onroerend goed zich bevindt op het moment van de verkoopovereenkomst. Hiermee kan de verantwoordelijkheid voor mogelijke schade objectief worden vastgesteld wanneer het gekochte onroerende goed niet meer in dezelfde staat zou verkeren op het moment van de akte. Zie het als een verzekering voor eventuele miserie achteraf. 
 • Wat is het doel van een plaatsbeschrijving aanvang werken?

  Een plaatsbeschrijving  aanvang werken heeft als doel om te kunnen aantonen of een onroerend goed schade heeft opgelopen ten gevolgde van de naastgelegen werken. Om discussies met buren en de overheid te vermijden doe je er goed aan om als bouwheer de staat van aanpalende eigendommen gedetailleerd te laten beschrijven. Vergeet hierbij ook de aanpalende wegenis niet!
 • Welke plaatsbeschrijvingen kan PB Plus uitvoeren?

  • Plaatsbeschrijvingen bij aanvang en einde huur.
  • Plaatsbeschrijvingen bij aanvang en einde werken.
  • Plaatsbeschrijvingen bij (ver)koop.

Ontdek hoe je jouw werkproces kunt automatiseren

software software