Dienstverlening

We begrijpen als geen ander dat plaatsbeschrijvingen veel tijd in beslag nemen en vaak met een strakke deadline moeten worden uitgevoerd. Daarom bieden we de service aan om je hierbij op maat te ondersteunen of volledig te ontzorgen. Zo kan jij je terug volop focussen op jouw kerntaken. Op de kaart hiernaast kan je zien waar onze expert-plaatsbeschrijvers al allemaal aan het werk gingen.

Kaart van Vlaanderen met blauwe pinpoints die de uitgevoerde plaatsbeschrijvingen door PB Plus weergeven
5 iPads geven de iOS App van PB Plus weer voor het opmaken van plaatsbeschrijvingen

Bespaar tijd, behoud marges

Door het administratieve luik rond plaatsbeschrijvingen te digitaliseren, zijn we erin geslaagd om het werkproces te versnellen. Daardoor zijn we zeer snel en flexibel inzetbaar in heel Vlaanderen en hebben we voor onze vastgoedpartners de kostprijs met zo’n 50% kunnen verlagen.

Digitaal tekenen

Digitaal tekenen betekent niet alleen milieuvriendelijk, maar ook gebruiksvriendelijk. Met ons uniek tekenplatform garanderen we je digitale veiligheid. Bovendien sturen we herinneringen uit naar alle partijen die nog niet ondertekend hebben. Laat je de partij toch liever op papier tekenen? Ook dat is uiteraard mogelijk.

Zorgeloos Offline werken

Je bent niet langer afhankelijk van wifi of de data van je eigen toestel. Je verzamelt alle noodzakelijke informatie binnen je plaatsbeschrijving, die veilig wordt opgeslagen op je toestel. De plaatsbeschrijving upload je pas naar de cloud wanneer ze klaar is: je hoeft je dus niet langer zorgen te maken over haperende wifi of uitvallende data.

Geïntegreerde Camera

Een goede plaatsbeschrijving moet ook visueel zijn. Door de integratie van de camera van je toestel in onze software, neem je sneller foto’s en hoef je niet tussen applicaties te wisselen.

Professionele dienstverlening, uitgevoerd door experts

Op PB Plus kan je bouwen. We willen ons steeds opnieuw bewijzen en evolueren mee met de noden van jouw kantoor. Bij ons heb je een vaste expert-plaatsbeschrijver met wie je vlot kan communiceren en aan wie je elke opdracht zorgeloos kan toevertrouwen.

Vrolijke man en vrouw voeren een plaatsbeschrijving uit op de iPad
 • “Voor we met PB Plus samenwerkten, gebruikten we een andere software waarbij we zelf de plaatsbeschrijvingen gingen opmaken. Dat was op termijn niet meer houdbaar, we hadden dus een optie nodig die ons die zorgen uit handen kon nemen.” Vooral het inplannen van plaatsbeschrijvingen was voordien vaak een pijnpunt dat Uw Huis graag zag wegvallen: “Op dat vlak zijn onze verwachtingen zeker ingelost.”
  Uw-Huis
  Dienstverlening / Regio Waasland – Klant sinds 2020
 • “Ongeveer 4 jaar geleden hebben we plaatsbeschrijvingen bestaande uit cd-roms vol met ongeorganiseerde foto’s, ingeruild voor een samenwerking met PB Plus. Daarbij zocht C-Plus vooral naar een all-in aanpak: intrede, uittrede, sleutels, documenten … Bij PB Plus kon alles via één platform: beter voor de makelaar, beter voor de eigenaar, beter voor de huurder.”
  C-Plus
  Dienstverlening / Regio Gent – Klant sinds 2019
 • De mogelijkheid om te werken met een pay-per-use optie en niet verplicht te moeten kiezen voor een abonnementsformule is mooi meegenomen. “Die optie maakt ons leven echt gemakkelijk. De communicatie verloopt heel vlot, en loopt er al eens iets mis, dan weten we dat we op PB Plus kunnen rekenen om snel tot een oplossing te komen.”
  De Scheldegalm
  Software / Regio Zuidkant Gent – Klant sinds 2020
 • “We kozen voor de software van PB Plus omdat die super gebruiksvriendelijk is. Niet alleen wijst de applicatie zichzelf uit, hij sluit ook perfect aan bij onze noden. De link die onmiddellijk wordt gelegd tussen foto’s en de ruimte waarin ze werden gemaakt maakt ons werk als uitvoerend expert een stuk gemakkelijker.”
  Setl
  Software / Oost-Vlaanderen – Klant sinds 2020
 • “In het begin was ik toch wat sceptisch. Het is gemakkelijk om te zeggen dat het snel en efficiënt zal zijn – dat zullen we wel zien, dacht ik toen. Maar inderdaad: van de foto’s tot de tekst, we krijgen alles dezelfde dag nog binnen.” Al snel werd dus volop de switch gemaakt. Het verschil was onmiddellijk merkbaar, geeft Laura mee: “Eigenaars met wie we al langere tijd samenwerkten, reageerden verrast dat ze de plaatsbeschrijvingen zo snel mochten ontvangen.”
  C&M
  Dienstverlening / Regio Antwerpen & Zuiderkempen – Klant sinds 2021
 • Hoe snel kan er een afspraak voor de plaatsbeschrijvingen worden ingepland?

  Snel een plaatsbeschrijving nodig? Geen probleem! Geef je de opdracht minimaal 48 uur op voorhand door, dan zorgen wij ervoor dat de opdracht voor de deadline zal worden uitgevoerd.
 • Hoe snel ontvang ik het afgewerkt rapport?

  Met onze digitale tool wordt de volledige beschrijving ter plaatse opgesteld. Alle foto’s worden ook onmiddellijk toegevoegd. Ons doel is daarbij altijd om het rapport binnen 24 uur na uitvoeren te finaliseren.
 • Gaan er ook plaatsbeschrijvingen ’s avonds of in het weekend door?

  Ja, dat is mogelijk. Wanneer de plaatsbeschrijving niet overdag kan doorgaan, tonen we ons flexibel en houden we rekening met jouw mogelijkheden.
 • Nemen jullie ook de meterstanden op?

  Ja, alle meters worden mee opgenomen in het rapport. Indien het over een mede-eigendom gaat vragen we om erop te letten dat de meters duidelijk staan aangeduid of om de meternummers voorafgaand aan ons te bezorgen. Zo voorkomen we foute opnames en kan de meterovername vlot verlopen.

Wil je liever eerst een kijkje nemen of PB Plus geschikt is voor jouw bedrijf?