Over de bezielers

Gebeten door vastgoed: beter kan je Xavier en Arno niet omschrijven.

Xavier werd al van kinds af aan geprikkeld door vastgoed: met twee ouders die actief waren in de vastgoedwereld, begon hij zijn studies vastgoedmakelaardij. Als student begon hij al met het uitvoeren van plaatsbeschrijvingen voor een vastgoedkantoor. Naarmate de interesse van andere kantoren groeide, merkte Xavier al snel op dat de traditionele manier van werken gewoonweg te veel tijd in beslag nam. Dat moest toch beter kunnen?

Ook Arno had al snel de vastgoedmicrobe vast. Door het onderwerp van zijn bachelorproef aan de Hogent, de toepassing van korte termijn-verhuur van handelspanden als oplossing voor leegstand in de aanloopstraten, ontstond ook bij hem een passie voor het bedrijfsvastgoed. Na vier jaar ervaring bij het ondersteunen van bedrijven om bedrijfsmatig vastgoed te commercialiseren, behaalde Arno de erkenning als vastgoedmakelaar. Het was dus tijd voor een volgende passie: ondernemen – en daarvoor vond hij bij Xavier en zijn project de perfecte partner.

over-ons

Over het bedrijf

In 2018 bracht Xavier de eerste versie van zijn vastgoedsoftware om plaatsbeschrijvingen te digitaliseren. Vanaf de start koos hij daarbij resoluut voor een webplatform en een app. De software moest bruikbaar zijn en zijn taak als plaatsbeschrijver wérkelijk gemakkelijker maken. Al snel werd duidelijk dat Xavier een tool had gecreëerd waar veel vastgoedmakelaars voordeel bij zouden hebben.

Toen Arno in 2019 het team kwam versterken, werden al snel een tweede en derde versie van de applicatie uitgewerkt. Daarbij werden heel wat kinderziektes weggewerkt, de gebruiksvriendelijkheid werd verhoogd, en vooral: er werd nog meer meerwaarde gecreëerd voor de klanten. Net door die flexibiliteit is PB Plus écht future proof: de wensen en vragen van de partners liggen aan de basis van elke aanpassing.

Bij alle veranderingen bleef dezelfde missie voorop staan: het proces rond plaatsbeschrijvingen digitaliseren. De digitale tool en diensten richten zich op professionele vastgoedspelers, waarbij PB Plus ervoor kiest om lange termijnrelaties op te bouwen. De vastgoedpartners krijgen dus niet enkel een applicatie, maar ook een complementaire service met oog voor de waarden van de partners en die van PB Plus zelf: eerlijk, flexibel, effectief en innovatief.

Het doel daarbij? Het leven van vastgoedmakelaars gemakkelijker te maken.
Want plaatsbeschrijvingen? Die kunnen digitaal, uitgebreid, en écht zonder zorgen.

Wil je liever eerst een kijkje nemen of PB Plus geschikt is voor jouw bedrijf?

Vertrouwd door

PB-Plus
 • In welke talen kunnen de plaatsbeschrijvingen worden opgesteld?

  Alle plaatsbeschrijvingen kunnen momenteel in het Nederlands en het Frans worden opgesteld. Heb je behoefte aan een plaatsbeschrijving in een andere taal, laat het ons weten. Deze mogelijkheden worden binnenkort beschikbaar. Wil je beroep doen op ons team van experten? Dat kan nu al in heel Vlaanderen!
 • Wat komt er allemaal in de plaatsbeschrijving?

  We hebben de plaatsbeschrijving opgedeeld in 4 rubrieken, namelijk Interieur, Exterieur, Meters en Sleutels. Voor elk van die rubrieken voorzien we bovendien alle noodzakelijke categorieën en kamers!
 • Hoe werkt de PB Plus-software?

  Met PB Plus digitaliseer je het hele proces rond plaatsbeschrijvingen en laat je die vlotter verlopen. Onze software bestaat uit een webplatform en een applicatie voor iPad. Met het overzichtelijke webplatform kan je jouw plaatsbeschrijvingen eenvoudig raadplegen, voorbereiden, aanvragen, en digitaal laten ondertekenen. Je gebruikt de applicatie als een werktool waarmee jij (of een expert van PB Plus) ter plaatse gaat en de plaatsbeschrijving op een gestructureerde en vlotte manier opneemt. Ben je benieuwd hoe we op maat van jouw bedrijf werken? Neem dan contact op, zodat we jouw noden en wensen kunnen begrijpen.
 • Kan ik mijn plaatsbeschrijving personaliseren?

  Ja, dat is geen enkel probleem. Onder ‘mijn bedrijf’ op het webplatform kan je jouw logo in PNG- of JPG-formaat uploaden. Bij elke plaatsbeschrijving zullen jouw logo en bedrijfsgegevens op de voorpagina worden weergegeven.
 • “Ongeveer 4 jaar geleden hebben we plaatsbeschrijvingen bestaande uit cd-roms vol met ongeorganiseerde foto’s, ingeruild voor een samenwerking met PB Plus. Daarbij zocht C-Plus vooral naar een all-in aanpak: intrede, uittrede, sleutels, documenten … Bij PB Plus kon alles via één platform: beter voor de makelaar, beter voor de eigenaar, beter voor de huurder.”
  C-Plus
  Dienstverlening / Regio Gent – Klant sinds 2019
 • De mogelijkheid om te werken met een pay-per-use optie en niet verplicht te moeten kiezen voor een abonnementsformule is mooi meegenomen. “Die optie maakt ons leven echt gemakkelijk. De communicatie verloopt heel vlot, en loopt er al eens iets mis, dan weten we dat we op PB Plus kunnen rekenen om snel tot een oplossing te komen.”
  De Scheldegalm
  Software / Regio Zuidkant Gent – Klant sinds 2020
 • “Voor we met PB Plus samenwerkten, gebruikten we een andere software waarbij we zelf de plaatsbeschrijvingen gingen opmaken. Dat was op termijn niet meer houdbaar, we hadden dus een optie nodig die ons die zorgen uit handen kon nemen.” Vooral het inplannen van plaatsbeschrijvingen was voordien vaak een pijnpunt dat Uw Huis graag zag wegvallen: “Op dat vlak zijn onze verwachtingen zeker ingelost.”
  Uw-Huis
  Dienstverlening / Regio Waasland – Klant sinds 2020
 • Heel makkelijk online platform, plaatsbeschrijvingen steeds klaar tegen te gewenste datum, gedetailleerd. Wij maken als immokantoor al geruime tijd gebruik van de diensten van PB plus en we zijn daarover HEEL HEEL TEVREDEN!
  Immo Pické
  Dienstverlening / Vlaams Brabant – Klant sinds 2019
 • “In het begin was ik toch wat sceptisch. Het is gemakkelijk om te zeggen dat het snel en efficiënt zal zijn – dat zullen we wel zien, dacht ik toen. Maar inderdaad: van de foto’s tot de tekst, we krijgen alles dezelfde dag nog binnen.” Al snel werd dus volop de switch gemaakt. Het verschil was onmiddellijk merkbaar, geeft Laura mee: “Eigenaars met wie we al langere tijd samenwerkten, reageerden verrast dat ze de plaatsbeschrijvingen zo snel mochten ontvangen.”
  C&M
  Dienstverlening / Regio Antwerpen & Zuiderkempen – Klant sinds 2021