Over de bezielers

Gebeten door vastgoed: beter kan je Xavier en Arno niet omschrijven.

Xavier werd al van kinds af aan geprikkeld door vastgoed: met twee ouders die actief waren in de vastgoedwereld, begon hij zijn studies vastgoedmakelaardij. Als student begon hij al met het uitvoeren van plaatsbeschrijvingen voor een vastgoedkantoor. Naarmate de interesse van andere kantoren groeide, merkte Xavier al snel op dat de traditionele manier van werken gewoonweg te veel tijd in beslag nam. Dat moest toch beter kunnen?

Ook Arno had al snel de vastgoedmicrobe vast. Door het onderwerp van zijn bachelorproef aan de Hogent, de toepassing van korte termijn-verhuur van handelspanden als oplossing voor leegstand in de aanloopstraten, ontstond ook bij hem een passie voor het bedrijfsvastgoed. Na vier jaar ervaring bij het ondersteunen van bedrijven om bedrijfsmatig vastgoed te commercialiseren, behaalde Arno de erkenning als vastgoedmakelaar. Het was dus tijd voor een volgende passie: ondernemen – en daarvoor vond hij bij Xavier en zijn project de perfecte partner.

over-ons

Over het bedrijf

In 2018 bracht Xavier de eerste versie van zijn vastgoedsoftware om plaatsbeschrijvingen te digitaliseren. Vanaf de start koos hij daarbij resoluut voor een webplatform en een app. De software moest bruikbaar zijn en zijn taak als plaatsbeschrijver wérkelijk gemakkelijker maken. Al snel werd duidelijk dat Xavier een tool had gecreëerd waar veel vastgoedmakelaars voordeel bij zouden hebben.

Toen Arno in 2019 het team kwam versterken, werden al snel een tweede en derde versie van de applicatie uitgewerkt. Daarbij werden heel wat kinderziektes weggewerkt, de gebruiksvriendelijkheid werd verhoogd, en vooral: er werd nog meer meerwaarde gecreëerd voor de klanten. Net door die flexibiliteit is PB Plus écht future proof: de wensen en vragen van de partners liggen aan de basis van elke aanpassing.

Bij alle veranderingen bleef dezelfde missie voorop staan: het proces rond plaatsbeschrijvingen digitaliseren. De digitale tool en diensten richten zich op professionele vastgoedspelers, waarbij PB Plus ervoor kiest om lange termijnrelaties op te bouwen. De vastgoedpartners krijgen dus niet enkel een applicatie, maar ook een complementaire service met oog voor de waarden van de partners en die van PB Plus zelf: eerlijk, flexibel, effectief en innovatief.

Het doel daarbij? Het leven van vastgoedmakelaars gemakkelijker te maken.
Want plaatsbeschrijvingen? Die kunnen digitaal, uitgebreid, en écht zonder zorgen.

Wil je liever eerst een kijkje nemen of PB Plus geschikt is voor jouw bedrijf?

Vertrouwd door

PB-Plus
 • In welke talen kunnen de plaatsbeschrijvingen worden opgesteld?

  Alle plaatsbeschrijvingen kunnen momenteel in het Nederlands en het Frans worden opgesteld. Heb je behoefte aan een plaatsbeschrijving in een andere taal, laat het ons weten. Deze mogelijkheden worden binnenkort beschikbaar. Wil je beroep doen op ons team van experten? Dat kan nu al in heel Vlaanderen!
 • Wat komt er allemaal in de plaatsbeschrijving?

  We hebben de plaatsbeschrijving opgedeeld in 4 rubrieken, namelijk Interieur, Exterieur, Meters en Sleutels. Voor elk van die rubrieken voorzien we bovendien alle noodzakelijke categorieën en kamers!
 • Hoe werkt de PB Plus-software?

  Met PB Plus digitaliseer je het hele proces rond plaatsbeschrijvingen en laat je die vlotter verlopen. Onze software bestaat uit een webplatform en een applicatie voor iPad. Met het overzichtelijke webplatform kan je jouw plaatsbeschrijvingen eenvoudig raadplegen, voorbereiden, aanvragen, en digitaal laten ondertekenen. Je gebruikt de applicatie als een werktool waarmee jij (of een expert van PB Plus) ter plaatse gaat en de plaatsbeschrijving op een gestructureerde en vlotte manier opneemt. Ben je benieuwd hoe we op maat van jouw bedrijf werken? Neem dan contact op, zodat we jouw noden en wensen kunnen begrijpen.
 • Kan ik mijn plaatsbeschrijving personaliseren?

  Ja, dat is geen enkel probleem. Onder ‘mijn bedrijf’ op het webplatform kan je jouw logo in PNG- of JPG-formaat uploaden. Bij elke plaatsbeschrijving zullen jouw logo en bedrijfsgegevens op de voorpagina worden weergegeven.
 • Heel makkelijk online platform, plaatsbeschrijvingen steeds klaar tegen te gewenste datum, gedetailleerd. Wij maken als immokantoor al geruime tijd gebruik van de diensten van PB plus en we zijn daarover HEEL HEEL TEVREDEN!
  Immo Pické
  Dienstverlening / Vlaams Brabant – Klant sinds 2019
 • PB Plus denkt duidelijk mee met de klant om het voor iedereen vlot en efficiënt te laten verlopen. Dankzij hun online platform kunnen we alles correct en nauwkeurig opvolgen en zijn opmerkingen achteraf nog mogelijk. Bovendien gaan ze ‘the extra mile’ voor hun klanten.
  C Plus
  Dienstverlening / Oost-Vlaanderen – Klant sinds 2018
 • PB Plus staat steeds voor ons paraat. De opvolging van de aanvragen en onderlinge communicatie verlopen prima: moet er last-minute een plaatsbeschrijving geregeld worden? Dat gebeurt. Zowel onze klanten als huurders zijn steeds tevreden over de gedetailleerde en professionele opmaak, daarom is PB-plus onze vaste partner voor plaatsbeschrijvingen op maat.
  Immo De Ras
  Dienstverlening en Software / Oost-Vlaanderen – Klant sinds 2018
 • Steeds een correcte en uitgebreide plaatsbeschrijving en dat steeds zoals gevraagd en afgesproken. Wij zijn enorm tevreden over de samenwerking met de professionals van PB Plus. Zelfs bij een snelle en noodzakelijke plaatsbeschrijving zorgen zij ervoor dat die snel uitgevoerd kan worden. Afspraken worden nagekomen en de opvolging is top, onze klanten en wijzelf zijn zeer tevreden! Doe zo verder!
  Uw-Huis
  Dienstverlening / Oost-Vlaanderen – Klant sinds 2020
 • Al sinds lange tijd werken we samen met PB Plus voor het uitvoeren van onze plaatsbeschrijvingen. Telkens kunnen we rekenen op een vlotte en professionele uitvoering van de opdrachten. De experten van PB Plus zijn zeer begaan met hun vak en doen altijd hun uiterste best om de belangen van Desloover Vastgoed te behartigen. We zijn zeer tevreden over de samenwerking tot dusver en we zien vol vertrouwen de verdere samenwerking tegemoet!
  Desloover Vastgoed
  Dienstverlening / Oost-Vlaanderen – Eerste Klant