Plaatsbeschrijving

Ga je iets huren of verhuren? Een plaatsbeschrijving is belangrijk: Het is een gedetailleerd schriftelijk verslag dat de huidige staat van de woning of het appartement vastlegt. Bij huurwoningen is dit wettelijk verplicht, terwijl je bij bouwprojecten of de verkoop van een woning vrij bent om al dan niet voor een plaatsbeschrijving te kiezen.

5 iPads geven de iOS App van PB Plus weer voor het opmaken van plaatsbeschrijvingen

Details. Véél details.

Een goede plaatsbeschrijving bevat details van elk deel van de kamer. Onze experts weten exact op wat te focussen en gaan lijsten af om niets over het hoofd te zien. Een plaatsbeschrijving van PB-Plus is hierdoor een document die perfect rechtsgeldig is bij problemen. Zo vermijd je kosten achteraf.

Kaart van Vlaanderen met blauwe pinpoints die de uitgevoerde plaatsbeschrijvingen door PB Plus weergeven

Prijs berekenen plaatsbeschrijving

Vrolijke man en vrouw voeren een plaatsbeschrijving uit op de iPad
 • PB Plus staat steeds voor ons paraat. De opvolging van de aanvragen en onderlinge communicatie verlopen prima: moet er last-minute een plaatsbeschrijving geregeld worden? Dat gebeurt. Zowel onze klanten als huurders zijn steeds tevreden over de gedetailleerde en professionele opmaak, daarom is PB-plus onze vaste partner voor plaatsbeschrijvingen op maat.
  Immo De Ras
  Dienstverlening en Software / Regio Aalst & Lede – Klant sinds 2018
 • De mogelijkheid om te werken met een pay-per-use optie en niet verplicht te moeten kiezen voor een abonnementsformule is mooi meegenomen. “Die optie maakt ons leven echt gemakkelijk. De communicatie verloopt heel vlot, en loopt er al eens iets mis, dan weten we dat we op PB Plus kunnen rekenen om snel tot een oplossing te komen.”
  De Scheldegalm
  Software / Regio Zuidkant Gent – Klant sinds 2020
 • “Ongeveer 4 jaar geleden hebben we plaatsbeschrijvingen bestaande uit cd-roms vol met ongeorganiseerde foto’s, ingeruild voor een samenwerking met PB Plus. Daarbij zocht C-Plus vooral naar een all-in aanpak: intrede, uittrede, sleutels, documenten … Bij PB Plus kon alles via één platform: beter voor de makelaar, beter voor de eigenaar, beter voor de huurder.”
  C-Plus
  Dienstverlening / Regio Gent – Klant sinds 2019
 • “We kozen voor de software van PB Plus omdat die super gebruiksvriendelijk is. Niet alleen wijst de applicatie zichzelf uit, hij sluit ook perfect aan bij onze noden. De link die onmiddellijk wordt gelegd tussen foto’s en de ruimte waarin ze werden gemaakt maakt ons werk als uitvoerend expert een stuk gemakkelijker.”
  Setl
  Software / Oost-Vlaanderen – Klant sinds 2020
 • Steeds een correcte en uitgebreide plaatsbeschrijving en dat steeds zoals gevraagd en afgesproken. Wij zijn enorm tevreden over de samenwerking met de professionals van PB Plus. Zelfs bij een snelle en noodzakelijke plaatsbeschrijving zorgen zij ervoor dat die snel uitgevoerd kan worden. Afspraken worden nagekomen en de opvolging is top, onze klanten en wijzelf zijn zeer tevreden! Doe zo verder!
  Bricks ’n Stones
  Software / Antwerpen – Klant sinds 2022
 • Hoe snel kan er een afspraak voor de plaatsbeschrijvingen worden ingepland?

  Bij het aanmaken van een nieuwe inspectie op het webplatform, kan je zelf de deadline voor de uitvoering van de opdracht bepalen. Geef je de opdracht minimaal 48 uur op voorhand door, dan zorgen wij ervoor dat die binnen de doorgegeven termijn wordt uitgevoerd.
 • Hoe snel ontvang ik het afgewerkt rapport?

  Met onze digitale tool wordt de volledige beschrijving ter plaatse opgesteld. Alle foto’s worden ook onmiddellijk toegevoegd. Ons doel is daarbij altijd om het rapport binnen 24 uur na uitvoeren te finaliseren. Werk je met een digitale ondertekening? Dan krijgen de partijen onmiddellijk de kans om te ondertekenen. Wil je liever op papier laten ondertekenen? Dan krijg je een e-mail die je uitnodigt om het rapport te downloaden.
 • Gaan er ook plaatsbeschrijvingen ’s avonds of in het weekend door?

  Ja, dat is mogelijk. Wanneer de plaatsbeschrijving niet overdag kan doorgaan, tonen we ons flexibel en houden we rekening met jouw mogelijkheden.
 • Nemen jullie ook de meterstanden op?

  Ja, alle meters worden mee opgenomen in het rapport zodat de meterovername vlot kan gebeuren.

Ben je een vastgoedprofessional? Vraag naar onze speciale voorwaarden.