C&M vastgoed

Liefde op het eerste gezicht: de meeste mensen voelen het voor hun huis. C&M, dé makelaar voor wie in de omtrek van Sint-Katelijne-Waver, Bonheiden, en Heist-op-den-Berg aan de zoektocht naar een warm ‘thuis’ begint, mocht het in december 2021 ervaren bij hun eerste test met de software van PB Plus.

Laura Willems – Verantwoordelijke verhuur

Teamfoto C&M vastgoed

Hoe is de samenwerking met PB Plus tot stand gekomen?

Bij de oprichting, in 2010, voerden we nog zelf de plaatsbeschrijvingen uit. Maar als je daar niet elke dag mee bezig bent, is dat een erg tijdrovend werk: “Je bent al snel anderhalf uur bezig in een appartement, dan moet je alles nog uittypen, en als de eigenaars dan opmerkingen hebben moet je die zelf terug verwerken. Zo ben je al snel 4 of 5 uur bezig met één plaatsbeschrijving.”

De keuze voor een samenwerking was dan ook snel gemaakt, maar de juiste match? Daarop bleef het even wachten. “We hebben een tijdje samengewerkt met een extern bedrijf dat voor ons de plaatsbeschrijvingen deed. Dat verliep jammer genoeg nog niet zo efficiënt als wij hoopten. We kregen de plaatsbeschrijving soms pas na ruim een maand toegestuurd!”

Op welke manier hoopten jullie het gemakkelijker te krijgen?

“Plaatsbeschrijvingen vragen vaak veel tijd – als je ze zelf uitvoert, maar vaak nog meer als je met iemand samenwerkt.” Zelf voor alle opvolging moeten instaan, herhaaldelijk moeten vragen waar een beschrijving blijft, agenda’s samen leggen en op elkaar afstemmen… C&M was klaar voor een échte oplossing voor die bottleneck – en zo kwam de makelaar bij PB Plus terecht.

Zijn jullie verwachtingen voor de service van PB Plus ingelost?

“In het begin was ik toch wat sceptisch. Het is gemakkelijk om te zeggen dat het snel en efficiënt zal zijn – dat zullen we wel zien, dacht ik toen. Maar inderdaad: van de foto’s tot de tekst, we krijgen alles dezelfde dag nog binnen.” Al snel werd dus volop de switch gemaakt. Het verschil was onmiddellijk merkbaar, geeft Laura mee: “Eigenaars met wie we al langere tijd samenwerkten, reageerden verrast dat ze de plaatsbeschrijvingen zo snel mochten ontvangen.”

Snel en efficiënt, da’s allemaal goed en wel, maar de plaatsbeschrijvingen moeten natuurlijk ook in orde zijn – en dat zijn ze!

Wil je weten of PB Plus geschikt is voor uw bedrijf?