API

PB Plus beschikt over een eigen API. Dat maakt het mogelijk om snel en flexibel met andere applicaties en softwareprogramma’s te communiceren. Wil je graag een koppeling tussen je huissoftware en PB Plus creëren, laat het ons zeker weten.

Infographic van 2 platformen

Digitaal tekenen

Digitaal tekenen betekent niet alleen milieuvriendelijk, maar ook gebruiksvriendelijk. Met ons uniek tekenplatform garanderen we je digitale veiligheid. Bovendien sturen we herinneringen uit naar alle partijen die nog niet ondertekend hebben. Laat je de partij toch liever op papier tekenen? Ook dat is uiteraard mogelijk.

Zorgeloos Offline werken

Je bent niet langer afhankelijk van wifi of de data van je eigen toestel. Je verzamelt alle noodzakelijke informatie binnen je plaatsbeschrijving, die veilig wordt opgeslagen op je toestel. De plaatsbeschrijving upload je pas naar de cloud wanneer ze klaar is: je hoeft je dus niet langer zorgen te maken over haperende wifi of uitvallende data.

Geïntegreerde Camera

Een goede plaatsbeschrijving moet ook visueel zijn. Door de integratie van de camera van je toestel in onze software, neem je sneller foto’s en hoef je niet tussen applicaties te wisselen.

Wat kunt u doen met onze API?

Een API zorgt voor geautomatiseerde datacommunicatie tussen verschillende softwarepakketten. Momenteel heeft PB Plus al een API-koppeling met Connective voor het digitaal ondertekenen.
Zie je de mogelijkheid om efficiënter te werken via een API-koppeling aan ons systeem? Laat ons weten welk proces je graag zou optimaliseren. Heb je zelf nog een ander voorstel? We bekijken graag samen met jou en onze ontwikkelaars wat de mogelijkheden zijn.

Hoe werkt het?

API’s zorgen voor alle interacties tussen applicaties, gegevens en apparaten. Ze maken de overdracht van gegevens van systeem naar systeem mogelijk. Via een API-endpoint wordt de applicatie die om de data vraagt, gekoppeld aan de infrastructuur die de dienst levert.

Vertrouwd door

Wil je liever eerst een kijkje nemen of PB Plus geschikt is voor jouw bedrijf?

 • “We kozen voor de software van PB Plus omdat die super gebruiksvriendelijk is. Niet alleen wijst de applicatie zichzelf uit, hij sluit ook perfect aan bij onze noden. De link die onmiddellijk wordt gelegd tussen foto’s en de ruimte waarin ze werden gemaakt maakt ons werk als uitvoerend expert een stuk gemakkelijker.”
  Setl
  Software / Oost-Vlaanderen – Klant sinds 2020
 • “Voor we met PB Plus samenwerkten, gebruikten we een andere software waarbij we zelf de plaatsbeschrijvingen gingen opmaken. Dat was op termijn niet meer houdbaar, we hadden dus een optie nodig die ons die zorgen uit handen kon nemen.” Vooral het inplannen van plaatsbeschrijvingen was voordien vaak een pijnpunt dat Uw Huis graag zag wegvallen: “Op dat vlak zijn onze verwachtingen zeker ingelost.”
  Uw-Huis
  Dienstverlening / Regio Waasland – Klant sinds 2020
 • Heel makkelijk online platform, plaatsbeschrijvingen steeds klaar tegen te gewenste datum, gedetailleerd. Wij maken als immokantoor al geruime tijd gebruik van de diensten van PB plus en we zijn daarover HEEL HEEL TEVREDEN!
  Immo Pické
  Dienstverlening / Vlaams Brabant – Klant sinds 2019
 • “Ongeveer 4 jaar geleden hebben we plaatsbeschrijvingen bestaande uit cd-roms vol met ongeorganiseerde foto’s, ingeruild voor een samenwerking met PB Plus. Daarbij zocht C-Plus vooral naar een all-in aanpak: intrede, uittrede, sleutels, documenten … Bij PB Plus kon alles via één platform: beter voor de makelaar, beter voor de eigenaar, beter voor de huurder.”
  C-Plus
  Dienstverlening / Regio Gent – Klant sinds 2019
 • “In het begin was ik toch wat sceptisch. Het is gemakkelijk om te zeggen dat het snel en efficiënt zal zijn – dat zullen we wel zien, dacht ik toen. Maar inderdaad: van de foto’s tot de tekst, we krijgen alles dezelfde dag nog binnen.” Al snel werd dus volop de switch gemaakt. Het verschil was onmiddellijk merkbaar, geeft Laura mee: “Eigenaars met wie we al langere tijd samenwerkten, reageerden verrast dat ze de plaatsbeschrijvingen zo snel mochten ontvangen.”
  C&M
  Dienstverlening / Regio Antwerpen & Zuiderkempen – Klant sinds 2021
PB-Plus
 • Wanneer is een API-koppeling nuttig?

  Werk je met verschillende softwaresystemen? Een API zorgt ervoor dat die systemen naadloos met elkaar communiceren.
 • Wat zijn enkele voordelen van een API-koppeling?

  Een API-koppeling zorg ervoor dat data slechts één keer ingevoerd hoeft te worden. Daardoor voorkom je fouten en frustratie wanneer informatie dubbel ingevoerd moet worden. Zo kan je slimmer en efficiënter werken.
 • Zijn er nadelen aan een API-koppeling?

  Niet alle API’s zijn perfect. Eenmaal geïntegreerd in het product, is de kans groot dat er geregeld nog aanpassingen gedaan moeten worden. De API moet dus worden onderhouden.
 • Wat zijn voorbeelden van een API-koppeling?

  PB Plus heeft momenteel al een API-integratie met Connective. Dat wil zeggen dat je digitaal kunt ondertekenen op alle manieren die Connective aanbiedt: je eID-kaartlezer, de itsme®-app, of via een unieke sms-code.