Software voor uitgaande plaatsbeschrijvingen

Digitaliseer jouw uitgaande plaatsbeschrijvingen met de software van PB Plus.
We maken het voor alle partijen gemakkelijker om vaststellingen gedetailleerd op te nemen, foto’s en opmerkingen van partijen toe te voegen, akkoorden te bemiddelen en digitaal te ondertekenen.

De plaatsbeschrijvingen verlopen een stuk vlotter dankzij de duidelijke structuur. Binnen de software zijn er tal van functies die jou heel wat handmatig en administratief werk uit handen nemen. Je wint er een hoop tijd mee en je zal elke keer een professioneel rapport aan de partijen kunnen afleveren.

Meer weten? Bekijk de volledige video.

Voorbeeldrapport uitgaande plaatsbeschrijving PB Plus

Bekijk het voorbeeldrapport

Details. Véél details. Dat is wat een goede plaatsbeschrijving bevat. De software van PB Plus zorgt ervoor dat je als vastgoedmakelaar vlot de staat van het pand zal kunnen vergelijken en alle vaststellingen eenvoudig zal kunnen toevoegen. Zo heb je een solide document waarop je kan vertrouwen bij problemen.

Wil je weten hoe zo een rapport eruit ziet? Download vrijblijvend ons voorbeeldrapport.

U als vastgoedprofessional ontlasten

Een plan voor elke vastgoedprofessional. PB Plus is enerzijds een digitale tool voor plaatsbeschrijvingen en anderzijds een gemotiveerd team van expert-plaatsbeschrijvers om u in Vlaanderen helemaal te kunnen ontzorgen. Ook voor persoonlijke ondersteuning, implementaties, en trainingen bij de software kan je op ons rekenen. We werken helemaal op maat, gericht op jouw wensen en bedrijfsprocessen.Binnen de software zijn er tal van functies die jou heel wat handmatig en administratief werk uit handen nemen. Je wint er een hoop tijd mee en je zal elke keer een professioneel rapport aan de partijen kunnen afleveren.Meer weten? Bekijk hiernaast een selectie van de belangrijkste functies.
PB-Plus
 • Wat staat er in een plaatsbeschrijving bij aanvang huur?

  In een plaatsbeschrijving bij aanvang huur wordt de staat van het onroerend goed schriftelijk vastgelegd in dewelke de huurder het ontvangt en terug aan de eigenaar dient aan te bieden bij het einde van de huurovereenkomst, uitzondering gemaakt voor de schade welke te wijten zou zijn aan slijtage of aan overmacht.
 • Is een plaatsbeschrijving bij verkoop nodig?

  De plaatsbeschrijving bij verkoop is een gedetailleerde beschrijving van de staat waarin een onroerend goed zich bevindt op het moment van de verkoopovereenkomst. Hiermee kan de verantwoordelijkheid voor mogelijke schade objectief worden vastgesteld wanneer het gekochte onroerende goed niet meer in dezelfde staat zou verkeren op het moment van de akte. Zie het als een verzekering voor eventuele miserie achteraf. 
 • Wat is het doel van een plaatsbeschrijving aanvang werken?

  Een plaatsbeschrijving  aanvang werken heeft als doel om te kunnen aantonen of een onroerend goed schade heeft opgelopen ten gevolgde van de naastgelegen werken. Om discussies met buren en de overheid te vermijden doe je er goed aan om als bouwheer de staat van aanpalende eigendommen gedetailleerd te laten beschrijven. Vergeet hierbij ook de aanpalende wegenis niet!
 • Welke plaatsbeschrijvingen kan PB Plus uitvoeren?

  • Plaatsbeschrijvingen bij aanvang en einde huur.
  • Plaatsbeschrijvingen bij aanvang en einde werken.
  • Plaatsbeschrijvingen bij (ver)koop.

Ontdek hoe je jouw werkproces kunt automatiseren